Снимка: pixabay

Продукти:

1,200 кг ябълки
50 г тъмни стафиди
коняк за накисването на стафидите
100 г счукани орехи
300 г захар
1 пакетче канела
1 пакет фини кори
50 мл олио за намазване на тавичката
2 жълтъка за намазване на щрудела
пудра захар за поръсване
 
Приготвяне:
 
Ябълките се обелват, почистват и настъргват. В гевгир може да ги оставите за около 20-30 минути, за да се отцеди сокът им. През това време накиснете стафидите в коняка. В голяма купа прехвърлете ябълките и добавете към тях останалите съставки (без олиото) заедно с вече накиснатите стафиди.
 
Разбъркайте добре, разстелете корите и вземете две от тях. Сложете от плънката и завийте. Поставете в намазана с олио тавичка. Навийте и останалите кори (като взимате по две). Накрая намажете корите с жълтък за повече блясък на щрудела. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 20-25 минути.
 
След като десертът изстине, може да го поръсите с пудра захар.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase